teller

donderdag 6 maart 2014

Demo OBS De Wilgenhoek, Haarlem

Als afsluiting van het project "Hond in de klas" van de Sophia vereniging ter bescherming van dieren hebben Norah en ik aan de kleuters van de Wilgenhoek wat kunstjes laten zien. Het project wil het aantal bijtincidenten bij kinderen voorkomen/verlagen door voorlichting te geven met behulp van een speelgoedhond en een echte hond.
http://www.sophia-vereeniging.nl/
Behalve dat ik me in bovenstaande helemaal kan vinden, vind ik het leuk om de kinderen te laten zien dat een hond meer is dan een aai-object. Ook kinderen die bang zijn voor honden, worden op een positieve manier betrokken bij de voorstelling door bijvoorbeeld Norah een opdrachtje te geven.
We waren beiden zeer relaxed en de kleuters (en juffen) vonden het heel leuk om ons bezig te zien. Na de voorstelling bleef ik nog een kopje thee drinken en Norah vindt zo'n groepje kinderen geen enkel probleem. Fijn zo'n goed gesocialiseerde hond. Al die bezoekjes aan luchthaven, stations, kapper, winkels, markt, hotels, scholen, naschoolse opvang enz. enz, zijn niet voor niets geweest. Op naar de volgende school of naschoolse opvang.


2 opmerkingen: