teller

woensdag 2 juli 2014

Weer de bergen in.

Het wordt weer tijd om te verkassen. Na zoveel dagen zee en strand, trekken de bergen weer.        
We hebben een camping uitgezocht net ten zuiden van Corte, vlakbij Venaco, camping Ferme de Peridundellu. Omdat we ons vergissen, rijden we ongeveer 2 kilometer over een hele smalle weg, die maar in 1 richting door vrachtwagens en caravans gereden mag worden (en dus niet in onze richting). Met veel mazzel komen we geen zwaar transport tegen, we zullen dit nooit meer doen!!!Camping Peri enz. ligt schitterend en de campingbaas is uiterst vriendelijk. We vinden een hele mooie grote plek aan het eind van de camping. Het paadje om Norah uit te laten ligt 20 meter verder.

  • Vanaf de camping loopt een wandelpad naar de rivier Vecchio. Ger gaat poedelen, Norah gaat zwemmen, maar in verband met de stroming wel aan de lijn!
  • We rijden naar Vizzavona en wandelen naar de Cascades des Anglais. In eerste instantie vielen de watervallen wat tegen, maar toen we bedachten dat we misschien stroomopwaarts moesten lopen, was het echt wel de moeite waard. Het is niet zo warm, ook wel eens lekker.
  • We bezoeken de Gorges de la Restonica. Er wordt beweerd dat het een van de mooiste plekken is van Corsica. We kunnen dit beamen, helaas veel toeristen die dit ook vinden.
  • We lopen naar Lac Melo, toch wel een klim van 2 uur. Norah spring dapper van de ene steen naar de andere en oogt veel lof van andere lopers. Ze zwemt in de stroompjes en speelt in de SNEEUW! Wat zijn we trots op onze stoere meid (en hond). Wat een schitterende plek, de stroompjes, watervallen, het meer. We blijven fotograferen. Dit is met recht een van de mooiste plekjes van Corsica.
  • Om weer een beetje bij te komen van de tocht naar Lac Melo, verwennen we onszelf met een stranddagje. We zijn benieuwd naar de oostkust en rijden in 40 minuten naar Aleria. Het strand is heerlijk en heel rustig. Na veel negatieve verhalen over de oostkust valt het ons reuze mee.
 De Vecchio rivier
 Cascades des Anglais
 Wandelen naar Lac Melo


 Lac Melo



Aleria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten