teller

maandag 23 juni 2014

Vervolg Corsica, Cap Corse

We staan al weer een paar dagen op camping  La Pietra in Pietracorbara, 20 km. ten noorden van Bastia. Het bevalt ons prima hier. De camping ligt niet direct aan het strand, maar wel van de doorgaande weg af, hij is mooi groen met veel bloemen en …….. er is een heerlijk verwarmd zwembad. Norah mag gewoon op het strand en tussen haar en de Corsicaanse honden gaat het prima. We hebben al weer een paar uitstapjes gemaakt en heel veel foto’s genomen!

·         We vinden een leuk, rotsachtig plekje aan het water en snorkelen daar wat. Het fototoestel zou tot 5 meter diep mogen, maar overleeft het helaas niet. De opnames zijn wel goed gelukt.
·         We maken een boottochtje enkele reis van Macinaggio naar Barcaggio. Het uiterste puntje van Corsica. Barcaggio is een leuk klein haventje met een heerlijk strand. Voor de kust ligt nog het kleine eilandje Ile de la Giragli met een vuurtoren bovenop. Er staan een aantal koeien op het strand. Een uiterst fotogeniek plekje. We laten Norah nog even zwemmen en dan lopen we via het douanierspad helemaal terug naar Macinaggio. Het is een lange en warme tocht, maar weer echt de moeite waard. Gelukkig komen we na een zware start langs verschillende strandjes en baaitjes, waar mens en dier kunnen afkoelen. We willen graag nog een keer een dagje luieren op het strand van Barcaggio. Op de stranden en langs het pad mogen honden mee. We komen nog een blue-merle Aussie tegen.
·         Een rustdag voor Norah en een wasdag voor ons. Na de vermoeiende tocht heeft Norah echt wat rust nodig. Na wat korte wandelingetjes overdag, duikt ze ’s avonds weer de zee in.

·         We maken een tour met de auto. Eerst gaan we naar Barcaggio, daar lopen we het douanierspad naar Tollare heen en terug (ongeveer 2 uur) Tollare is een heel klein dorpje aan zee. Het lijkt of de tijd daar stil heeft gestaan. We lunchen in een strandtent in Barcaggio en rijden dan naar Centuri en Centuri-Port aan de westkust. Het haventje is schitterend en kan zo als filmdecor gebruikt worden. We zwemmen op een leuk plekje aan zee, wandelen nog wat door het haventje en rijden via de D180 weer naar de camping.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten