teller

zaterdag 23 juni 2012

Norah in Norway, deel 5


Deel 5 donderdag 21 t/m zaterdag 23 juni

Donderdag verlaten we de camping in Hov en gaan op zoek naar de camping in Fredvang op het eiland Moskenesøya, het zuidelijkste eiland van de Lofoten. Er zijn nog wel wat kleine eilanden richting het zuidwesten, maar daar zullen we niet naar toe gaan.
We komen vroeg aan op de camping, er zijn niet veel kampeerders en we hebben ruim de keuze uit de plekken. We kiezen een plekje aan de rand van de camping. Vanuit ons bed kunnen we de oceaan zien en hopelijk de middernachtszon. Via een duinpaadje kom je bij een heerlijk strand, genieten voor Norah!!
’s Middags maken we een wandeling in de omgeving, helaas nog gedeeltelijk in de regen. ’s Avonds klaart het op, we zien de zon!
Onze kampeerplek in Fredvang.
Het strand van de camping.

Vrijdag 22 juni maken we weer een toertje met de auto. Het zonnetje komt vaak tevoorschijn. We bezoeken Ballstad, een vissersplaatsje dat in de ANWB-gids al zeer bijzonder wordt omschreven. Wij vinden het niet fantastisch. Daarna gaan we naar het vissersdorpje Nusfjord, het is eigenlijk een soort openluchtmuseum. Op de terugweg nemen we wat zijweggetjes om mooie vergezichten te fotograferen. De wolken verdwijnen en terug op de camping is het uitzicht grandioos.
Nusfjord

We besluiten zo lang mogelijk op te blijven om te zien hoe de zon aan de hemel blijft. Rond 1 uur hebben we het idee dat hij niet meer zakt en langzaam weer opkomt. Ik blijf nog even vanuit mijn bed, met zonnebril, kijken. Ger blijft tot rond half drie kijken, maar dat komt ook omdat de was nog in de wasmachine van de camping zit en een volgende kampeerder voor morgen ook zijn wasgoed gewassen wil hebben. Om half drie hangt hij het wasgoed op en maakt de laatste foto van de zonsnietondergang.
Wachten op de middernachtzon.
Nog even het strand op om half één 's nachts.
Ons uitzicht om half drie 's nachts.

Zaterdag 23 juni zien we als we niet zo vroeg op staan, een strakblauwe hemel. Na wat huishoudelijke klussen gaan we met de fiets een tochtje maken. Voordat we weg gaan, laat ik Norah nog even rennen op het strand. Even niet met een balletje gooien, want het oogwit van haar linkeroog is rood en klaarblijkelijk irriteert het ook, want af en toe schudt ze haar kop. Waarschijnlijk zit/zat er zand in door het pakken van de bal op het strand. (Nog) geen paniek, als het niet over gaat zullen hier ook wel dierenartsen zijn.
We gaan met de fiets het hele Selfjord af. Een wit weggetje, dus niet druk. Het grootste gedeelte is geasfalteerd, later behoorlijk verhard. Heerlijk om weer eens te fietsen en dat in zo’n schitterende omgeving. Onderweg zien we een wandelpaadje. We zetten de fietsen neer en komen al wandelend bij een mooi meer uit. De zon blijft schijnen, wat een grandioze dag.

Krystad

Om de dag goed af te sluiten rookt Ger een grote moot zalm in de Cobb en drinken we er een glaasje gesmokkelde witte wijn bij. Norah is heel moe en slaapt de rest van de avond, onderbroken door een lekker maaltje.

1 opmerking:

  1. Ha Carla dank voor het laten meegenieten.
    Veel plezier daar.
    Liefs van hier,
    Lya

    BeantwoordenVerwijderen