teller

woensdag 27 juni 2012

Norah in Norway, deel 6


Deel 6 zondag 24 juni t/m dinsdag 26 juni

Het zonnetje schijnt als we ’s ochtends een wandeling in de omgeving maken, ook tijdens de lunch bij de caravan zitten we in de zon.
Wandelen vanaf de camping in Fredvang.
De camping in Fredvang

’s Middags maken we een toertje naar Vestre Nesland en Hamnøya, beide kustplaatsjes. Bij Nesland wandelen we omhoog, wat een schitterende uitzichten weer, we zien de bergen op het vasteland, de witte toppen glinsteren in de zon.


Op maandag gaan we vroeg op pad om zeker te zijn van een plaatsje op de ferry naar het vasteland. Het lukt, om half elf schepen we in en ongeveer vier uur later komen we aan in Bodø. 

We zijn van plan om tot Trondheim de Kystriksveien, weg nr. 17, naar het zuiden te volgen. Een alternatief voor de drukke E6 en  landschappelijk gezien een weg door een schitterende omgeving. Na het volgen van de 17 en daarna nog een andere weg zijn we ongeveer 2 uur later bij een mooie camping  (camping Hustad) op het eiland Sandhornøya. Weer idyllisch gelegen en heerlijk rustig. De anti-kampeerder die de kampeerders altijd in de maling neemt met het verhaal dat je met je toiletrol over de camping moet, slaat hier de plank mis. Het verwarmde toilet/douche hokje is voorzien van toiletpapier, zeep, papieren handdoekjes en gloeiend heet water. Dat is genieten!!!!
Op het kleine strandje kan Norah nog even rennen en ze maakt kennis met de twee andere campinghondjes, Elvis en Ayla.

Uitzicht vanaf de camping in Hustad

Dinsdag maken we een klein fietstochtje vanaf de camping. Als we bij een voetbalveldje zijn, vliegt er een grote vogel over ons heen, een zeearend!!!!!!. Ger maakt de nodige foto’s. Helaas, omdat de vogel in de schaduw vliegt en staat, zijn ze niet zo scherp. Morgen gaan we weer verder, dus ’s avonds de boel zo veel mogelijk opgeruimd/ingepakt. 




1 opmerking:

  1. Leuk weer wat van jullie te horen en te zien.
    Veel liefs van hier,
    Lya

    BeantwoordenVerwijderen