teller

vrijdag 21 september 2012

Weer op weg.


Wat is het hier vervelend! In het laatste avondzonnetje op een camping op het eiland Ile de Ré in Frankrijk schrijf ik een stukje tekst voor het blog.
Gisterenmiddag aangekomen en nog op het strand gewandeld en gespeeld met Norah, daarna heeft Gerry een romantisch diner op het strand geregeld. De zonsondergang was schitterend.
Van de week zijn we via de noordfranse kust, waar we een lange wandeling hebben gemaakt met uitzicht op de white cliffs of Dover, naar Le Mont St Michel gegaan. Gerry kende het plaatsje nog niet, ik was er al eens eerder geweest. Vooral vanaf een paar kilometer is het een schitterend gezicht, zo’n hoge kathedraal op een stuk rots. We zijn er wandelend naar toe gegaan. Norah heeft bijna alles los kunnen lopen, alleen als de schapen echt dichtbij liepen, heb ik haar aangelijnd. Dichterbij gekomen viel de toeristenkermis steeds meer op, ook de werkzaamheden aan de dijk zijn niet echt leuk om te zien (en te horen).
We zijn ook nog een dag een stukje naar het westen toe gegaan, geen vlakke baai meer, maar hoge rotsen en leuke baaitjes en stranden. Natuurlijk weer de nodige kilometers gewandeld.
Vandaag op Ile de Ré, het fietseiland bij uitstek, de hele dag gefietst. Wel eerst ’s ochtend vers brood bij de bakker gehaald (500 meter vanaf de caravan) en Norah op het strand laten rennen (50 meter vanaf de caravan).
 Wandelen in noord Frankrijk bij de eerste stop (omgeving Cap Gris-Nez)

 Dat witte streepje aan de horizon zijn de cliffs of Dover (Engeland)

 Zonsondergang, met le Mont Saint-Michel aan de horizon.

 Le Mont Saint-Michel


Een ander wandelplekje in de baai van Le Mont Saint-Michel.



 Diner op het strand van Ile de Re

To be continued!!!!!

1 opmerking: