teller

zondag 29 juli 2012

Ja het is Bernt!

Toen het wat begon te schemeren is de egel aan de wandel gegaan en jawel, het is Bernt. We hebben hem even opgepakt om hem te wegen, 879 gram weegt hij nu.

 Bernt op de weegschaal

Maar de lust om de wijde wereld in te trekken is hem nog niet vergaan. De volgende ochtend was er een nieuwe tunnel gegraven onder een plank door die maar liefst 10 cm in de grond zat. Bernt was er weer vandoor en zat nu ergens bij de buren. Dus weer een zoektocht georganiseerd, zonder succes. We hebben de afzettingen van de egeltuin weer opengezet en voer neergezet. Dat werkt goed want de volgende ochtend lag Bernt weer te slapen in het egelhuis (natuurlijk heeft Ger weer gecontroleerd met de webcam of Bernt thuis was) en het voer was opgegeten.

Een slapende Bernt, zich van geen kwaad bewust.
(foto's met de webcam zijn helaas niet bepaald scherp).

Norah snapt niet dat we zoveel aandacht besteden aan deze vreemde gast en kijkt over de afzetting naar alles wat er gebeurd in dit verboden stukje tuin. Een heel aantrekkelijk stukje tuin, want de brokjes voor Bernt zijn veel lekkerder dan Norah's eigen brokjes. Ze heeft al een paar keer het bakje voer leeggeroofd.

De egeltuin wordt goed in de gaten gehouden door Norah.

De houten plank is nu vervangen door een betonnen stoepband die een stuk dieper in de grond zit en ook een heleboel stenen om het ontsnappen te voorkomen.
Vanmorgen zagen we dat er op een paar plaatsen in de tuin was gegraven, maar deze keer is Bernt niet ontsnapt, hij lag ik het egelhuis te slapen.


3 opmerkingen:

  1. We hebben jaren lang een wilde egel in de tuin gehad. Had een holletje onder het houten slaapbankje van de honden. Kwam trouw kattenbrokjes eten.
    Gelukkig is het Bernt en hij komt ws echt wel terug om te eten.
    Het is een avontuurlijke egel, hij houdt Ger lelijk in de benen ;-).
    Geniet van de egel capriolen.
    Groetjes,
    Lya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Betekenis en herkomst van Bernt

    Bernt is een Scandinavische jongensnaam.
    De betekenis van de naam is `dapper als een beer`.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zag hem net weer rond scharrelen. Van de week zullen we hem vangen om te wegen, kunnen we meteen kijken of het inderdaad de echte Bernt is.

    BeantwoordenVerwijderen