teller

maandag 25 oktober 2010

bad, buiten, bank, bed



















Norah heeft weer veel beleefd de afgelopen week. Gelukkig kan ze altijd en overal slapen. Boven in de logeer/computerkamer ligt een heerlijk kussen waar ze lekker op weg droomt. 's Avonds mag ze onder toezicht op de bank. Dat is genieten voor iedereen.




Donderdag was haar eerste les van de "Basisopvoed cursus". Natuurlijk sloeg Norah geen gek figuur.








In het weekend kwamen onder andere kleine en grote neef langs. Neefje Gabriel vindt Norah wel leuk,maar is een ietsie pietsie jaloers (wanneer gaat Norah weer weg?) Door samen leuke dingen te doen, zoals naar Boerderij Zorgvrij te gaan, zal hij wel accepteren dat Norah er gewoon bij hoort. Grote neef vindt Norah ook leuk en wil later honden en katten (maar ze hoeven niet zo opgevoed te zijn).




En wij????? Wij genieten met volle teugen van Norah. Van de fokker http://paws-on-heaven.de/ kregen we de papieren waarin staat dat Norah officieel is ingeschreven bij de Duitse Mini Aussie club (EMASCD)en de Amerikaanse club van mini Aussies (MASCA).




Ondertussen hebben ongeveer driehonderd mensen ons staande gehouden met de vraag wat voor een soort hond Norah toch is. Ik begin vaak met te zeggen , dat het een hele lange naam is. Haar kleur wordt door iedereen wel heel apart gevonden en als de mensen de kleur van haar ogen ontdekken is dat weer reden tot allerlei vragen, sommige mensen denken dat ze blind is. Ger omzeilt soms de hele uitleg door te zeggen dat het een lapjeshond is. Feit is dat er geen een hond zoals Norah rond loopt. Haar tekening is zo uniek, hoogstens dat er een andere hond er een beetje op lijkt. Voor de mensen die dit lezen en nog niet weten hoe de kleur heet: blue merle met white en copper Bijna elke ochtend ontmoeten we "Joepie". Joepie is een teefje van 4 maanden en iets kleiner dan Norah. De beide meisjes vinden elkaar super leuk en geen beter begin van de ochtend dan na een heerlijk spelletjes verstoppertje/krijgertje/wie is de snelste. Omdat het 's ochtends nog een beetje donker is en de meisjes zo snel rennen is het nog niet gelukt om foto's te maken. Leuke opdracht voor de volgende keer.









Brigitta, mijn zus, gaf mij het idee om elke keer een tip op mijn blog te geven.



Dus hier komt:



Tip 1



Wil je een hond aaien, laat dan eerst de rug van je hand ruiken. Aai, als je denkt dat de hond dat prettig vindt , de borst of flanken van de hond.















1 opmerking:

  1. Zooooo, we zijn weer bij hoor :) Het gaat goed met haar he? Leuke foto's + filmpje weer. Het boekje vordert langzaam maar gestaag...

    BeantwoordenVerwijderen