teller

dinsdag 1 januari 2013

Kerst in Puy Saint Vincent deel 2

He, he, tijd om wat te schrijven. Dat heb je als je met een groot gezelschap (3 kinderen, 5 volwassenen en 2 honden) in een huisje zit. Er is dan altijd wel wat te doen en het schrijven schoot er op die manier een beetje bij in. Inmiddels is het de eerste dag van het nieuwe jaar en hebben we de afgelopen dagen volop genoten. Op de heenreis kwam de regen met bakken naar beneden, maar gelukkig hebben we hier in Puy Saint Vincent geen regen gehad, maar wel twee keer een dag verse sneeuw. We hebben geskied, gelanglaufd, met de sneeuwschoenen gewandeld en gewoon gewandeld. De hondjes gaan ontzettend leuk samen, steeds vaker rennen ze als gekken achter elkaar aan, waarbij Luna de staart van Norah probeert te pakken. Norah is heel voorzichtig naar Luna en we hebben zelfs het idee dat Luna een beetje de baas wordt over Norah.
We hebben ook een hele leuke avondtocht gemaakt naar een berghut en daar kaasfondue gegeten. De hondjes liepen de hele tocht mee en op de terugweg met volle maan en schitterende sterren gingen de kinderen met slee naar beneden. Norah rende er achteraan en sliep na uren buitenlucht als een roos (net als wij).
Gisteren hebben we met z’n allen een wandeling gemaakt bij Nevache (Vallee de la Claree). Een deel van de groep ging op raquetten en de anderen gingen met langlauski’s op pad. Het werd een latertje, pas om zeven uur waren we thuis en toen moesten de oliebollen nog gebakken worden. De hondjes hadden hier geen last van vuurwerk, het enige vuurwerk wat er knalde was van onszelf. Omdat ik snotverkouden was en nog steeds ben, bleef ik binnen en ging met ze spelen. Ach ja en dan is het weer 2013. Iedereen een gezond en goed 2013 met heel veel fijne momenten met familie, vrienden (en  honden).

Wandelen bij la Casse, waar de zon nog schijnt.




Na de kaasfondue in de berghut nog anderhalf uur afdalen, lopend en met de slee voor we weer thuis zijn.


Een uurtje rijden van Put Saint Vincent ligt de vallee de la Claree. Een prachtig wandel en langlauf gebied.




Norah en Luna lijken onvermoeibaar.



2 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat jullie zo genieten.
    We hopen dat het nieuwe jaar jullie datgene brengt wat je ervan verwacht.
    Lya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie plaatjes hoor! Jullie ook alle goeds voor 2013 gewenst van Rob en mij.
    Liefs, Kitty

    BeantwoordenVerwijderen